Показано 1–30 із 34

Так основними бонусами від вживання риби є:

  • підтримання нормального функціонування щитоподібної залози (завдяки наявності йоду);
  • протизапальна дія та профілактика онкологічних захворювань (завдяки йоду, вітамінам В і Е, а також Омега-3);
  • запобігання захворювань серцево-судинної системи (через наявний калій, Омега-3 і вітаміни групи В, а також вітамін D);
  • поліпшення зору (в цьому полягає роль вітамінів А і В2);
  • нормалізація рівня «поганого» холестерину в крові (завдяки вітамінам групи В і ненасиченим жирним кислотам);
  • підтримання правильної роботи нервової системи (завдяки йоду, кальцію, заліза, магнію, вітамінів групи В і Омега-3).

Харчова цінність різної риби відрізняється одна від одної. Наприклад, в морській рибі більше жиру і багато білка. Річкова риба не така багата жирними кислотами. Тому вона найкраще підходить для низькокалорійних дієт. Харчова цінність в’яленої риби теж залежить від виду риби, яка була зав’ялена.

Найкраще для в’ялення підходить жирна риба. Вона залишається такою ж жирною й тому не пересихає. Таку рибу практично неможливо пересушити. Річкова в’ялена риба виходить трохи більш суха. Однак на кожен вид в’яленої риби є свої шанувальники.

Але навіть якщо ви точно знаєте, якому виду в’яленої риби ви віддаєте перевагу, все ж рекомендуємо скуштувати нові рибні продукти. Можливо, таким чином ви знайдете ще парочку улюблених рибних закусок.