Бички
Бички не є об’єктом великого промислового вилову. І це пояснюється їхніми невеликими розмірами. Але все ж ця рибка виловлюється – нехай і не такими великими обсягами, заради її м’яса. У бичків дуже ніжне і солодкувате м’ясо і немає дрібних кісток. Тому вони добре підходять для других страв і консервів. Всі ми любимо бички в томаті, чи не так?
-
В’ялений Азовський бичок
380 грн. Читати далі -
В’ялений бичок балтійський
от 38 грн. Оберіть опції -
В’ялений бичок Кнут
от 48 грн. Оберіть опції -
В’ялений бичок-зеленчак
310 грн. Читати далі -
В’ялений Чорноморський бичок
380 грн. Читати далі
Сімейство бичків складається приблизно з 2000 видів цих рибок. У цей список входять також акваріумні бички. Так-так, акваріумні бички існують. І вони дуже красиві – мають оригінальне забарвлення і цікаво поводять себе.
Незважаючи на велику різноманітність видів у цьому рибному сімействі, зовні бички дуже схожі між собою. Але відрізняються вони незначними деталями в забарвленні. А також цятками або смугами на тілі, видом луски й розмірами.
За останні роки популяція бичків значно скоротилася. Частково причиною цього стало забруднення води промисловими сливами, а також браконьєрство.
Перед періодом нересту самці викопують ямки в затишному місці – чи то під каменем, чи то під деревинкою на дні. Потім вони залучають в це так зване гніздо самок. І не одну. Так в одне гніздо часто відкладають ікру до чотирьох самок.
Далі самки спливають, кидаючи своє потомство, а самці залишаються «висиджувати» ікру. Основне завдання – захист від хижаків, а також забезпечення гнізда проточною водою. Для цього самці створюють невелику течію в гнізді, активно працюючи плавниками.