Ікра
В’ялена ікра – улюблена закуска багатьох гурманів, і це не просто так. Тільки спробувавши цю закуску, відразу стаєш її фанатом. І причин цьому кілька. По-перше, смак ікри. Він м’який, з характерною легкою гіркуватістю, яка надає цікаву нотку. По-друге, на відміну від риби, ікру не потрібно чистити. Вона повністю готова до вживання. Тому в’ялена ікра є ідеальною закускою до пива для тих, хто недостатньо терплячий, щоб чистити в’ялену рибку. З ікрою все простіше простого – відкрив упаковку і вже можна їсти.
-
В’ялена ікра бичка
78 грн. Читати далі -
В’ялена ікра лемонеми
84 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра минтая
84 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра наваги
65 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра сома
70 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра судака
55 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра товстолоба
65 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра тріски
78 грн. Додати у кошик -
В’ялена ікра щуки
96 грн. Читати далі -
Ікра горбуші
600 грн. Додати у кошик -
Ікра форелі
470 грн. Додати у кошик -
Ікра щуки (банка 112г)
336 грн. Додати у кошик
Як виготовляється в’ялена ікра
Процес виготовлення в’яленої ікри дуже простий. Однак є один важливий момент. При обробленні риби потрібно бути дуже обережними, щоб витягти ікру дуже акуратно. Ікринки знаходяться в спеціальному мішечку – ястику. Він дуже тонкий і тому вкрай важливо не порвати його. Так як ікринкам не буде за що триматися.
Далі ястик потрібно трохи розім’яти і покласти під прес – для надання форми. Після цього ястик з ікрою солиться і відправляється на в’ялення.
Застосування в’яленої ікри
Крім ролі закуски до пива, в’ялена ікра також є відмінним продуктом для спортивного харчування. Так-так, саме так, хоч це і здається спершу дивним. Справа в тому, що в ікрі немає харчових добавок та консервантів. І така чистота ікри робить її відмінним перекусом для спортсменів.
Також завдяки зручній формі в’ялена ікра є відмінним перекусом для піших походів. Цю закуску можна їсти на ходу, і це не тільки зручно, але й корисно.
Користь в’яленої ікри
В’ялена ікра є чудовим джерелом протеїну. Який, до речі, дуже легко засвоюється і корисніше, ніж протеїн з червоного м’яса, наприклад. Ікра досить низькокалорійна, тому вона може бути включена в раціон людей, які дотримуються дієти.
Також не варто забувати про вітаміни і мінерали, які містяться у в’яленій ікрі (і в’яленій рибі). Всі ці корисні речовини, працюючи разом, допомагають підтримувати нормальне функціонування серцево-судинної та нервової систем. І здоров’я всього організму в цілому. Тому вживання в’яленої ікри є одним із способів профілактики захворювань серця і судин.