Відображаються усі з 12 результатів

Як виготовляється в’ялена ікра

Процес виготовлення в’яленої ікри дуже простий. Однак є один важливий момент. При обробленні риби потрібно бути дуже обережними, щоб витягти ікру дуже акуратно. Ікринки знаходяться в спеціальному мішечку – ястику. Він дуже тонкий і тому вкрай важливо не порвати його. Так як ікринкам не буде за що триматися.

Далі ястик потрібно трохи розім’яти і покласти під прес – для надання форми. Після цього ястик з ікрою солиться і відправляється на в’ялення.

Застосування в’яленої ікри

Крім ролі закуски до пива, в’ялена ікра також є відмінним продуктом для спортивного харчування. Так-так, саме так, хоч це і здається спершу дивним. Справа в тому, що в ікрі немає харчових добавок та консервантів. І така чистота ікри робить її відмінним перекусом для спортсменів.

Також завдяки зручній формі в’ялена ікра є відмінним перекусом для піших походів. Цю закуску можна їсти на ходу, і це не тільки зручно, але й корисно.

Користь в’яленої ікри

В’ялена ікра є чудовим джерелом протеїну. Який, до речі, дуже легко засвоюється і корисніше, ніж протеїн з червоного м’яса, наприклад. Ікра досить низькокалорійна, тому вона може бути включена в раціон людей, які дотримуються дієти.

Також не варто забувати про вітаміни і мінерали, які містяться у в’яленій ікрі (і в’яленій рибі). Всі ці корисні речовини, працюючи разом, допомагають підтримувати нормальне функціонування серцево-судинної та нервової систем. І здоров’я всього організму в цілому. Тому вживання в’яленої ікри є одним із способів профілактики захворювань серця і судин.